Érdemes elsajátítani a tanulási készségeket

Örömmel jelentjük, hogy támogatást nyert a projektünk, melynek célja az, hogy áthidalja a munkáltatók által igényelt készségek és a végzős diákok készségei közti szakadékot.

Beadtunk egy pályázatot az Európa Unió Erasmus+ programjára azzal a címmel, hogy ’Let's learn how to learn! - Raising awareness to the importance of and providing an innovative solution for the inclusion of the training of learning skills in existing higher education curricula’, vagyis röviden ‘LELLE’. A projekt célja, hogy bevezesse a tanulási készségek oktatását a felsőoktatási tantervbe annak érdekében, hogy felkészítse a diákokat a munkaadók igényeire és elvárásaira. A meglévő készség, vagy inkább képzési szakadék jelenleg súlyos problémát okoz a munkaerő piacon, ezért fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk rá a felsőoktatási intézmények és azok dolgozóinak figyelmét, ezáltal cselekvésre ösztönözzük és segítsük őket a projekt során kifejlesztett stratégiával.

Ebbe az innovatív stratégiába beletartozik a Tanulási Készségek Szűrő, ami lehetővé teszi az egyetemi tanári kar számára, hogy felmérje az új diákok tanulási készségeit; a Tanulási Készségfejlesztés, ami a felsőoktatási intézmények meglévő tantervébe beépítve megtanítja ezeket a hiányzó készségeket, valamint a LELLE Készlet, ami tartalmaz minden szükséges anyagot és eszközt a szűrő és képzés alkalmazásához.

Reméljük, hogy kezdeményezésünk a projekt lezárultával is folytatódni fog. Arra számítunk, hogy a felsőoktatási intézmények a projektben kifejlesztett Tanulási Készségek Szűrő segítségével felmérik új diákjaik készségeit majd pedig beépítik a Tanulási Készségfejlesztés moduljait a már meglévő tantervükbe. Eredményképpen, úgy hisszük, hogy a friss diplomások mielőbb el tudnak helyezkedni és sikeresen veszik munkahelyükön az új akadályokat.

Projektünk hosszú távú célja, hogy a felsőoktatási intézmények bevezessék tantervükbe a többi finom készség, a Pozitív hozzáállás/Motiváció, valamint a Hűség oktatását is, melyek a sikeres munkavállaláshoz elengedhetetlenek. 

A projekt leírása a következő helyen érhető el: http://europaconsortium.eu/projects/1

 

  • 1
  • 2015-07-06 00:00:00
  • Erasmus+, ifjúság, oktatás

Hírarchívum

Cimkék