Ismét találkoztak az I-SICS projekt partnerei

Az I-SICS projekt partnersége ezúttal a horvátországi Eszéken találkozott. A találkozó célja a nyár végén Balatonalmádiban egyetemi hallgatóknak megrendezendő Nemzetközi Szociális Innovációs Verseny szervezési kérdéseinek megválaszolása volt.

A találkozón a partnerek beszámoltak a verseny regionális fordulójának tapasztalatairól, nagyvonalakban ismertették a nyertes szociális innovációs ötleteket. A nemzetközi versenyen az I-SICS projekt regionális fordulóin továbbjutó 3-3 belga, horvát, spanyol, illetve 6 magyar ötlet képviselői vesznek majd részt.

A partnerek részletesen megvitatták a nemzetközi verseny, illetve az azt megelőző workshopok tematikáját, kísérőprogramjait, definiálták a díjakat, és rögzítették a verseny szabályait.

A versenyzőknek előzetesen el kell készíteniük a megadott séma alapján a szociális innovációs ötletük angol nyelvű vezetői összefoglalóját, valamint projektjük "canvas" modelljét (egyoldalas strukturált összefoglaló anyagát). Ezen anyagokat 2016. augusztus 1-ig kell feltölteni egy megadott felületre, amelyhez a verseny nemzetközi zsűrijének lesz hozzáférése az ötlet előzetes értékelésére.

Az egyhetes nyári tábor (workshop) keretében 2016. augusztus 23-24-én tartandó versenyen a hallgatók 15 perces angol nyelvű prezentációval mutatják be programjukat a nemzetközi közönségnek és zsűrinek. A versenyzők helyezését 70%-os súllyal határozza meg az előzetesen elkészített írásos anyag, amit a zsűri a társadalmi hatás, a megvalósíthatóság, az innovatív jelleg, a terv minősége, pénzügyi megvalósíthatóság szempontjai mentén értékel. A prezentáció 30%-os súllyal szerepel a végső helyezésben, értékelési szempontjai az érthetőség (tiszta, egyértelmű fogalmazás), professzionalizmus, kreativitás, idővel való gazdálkodás, valamint a zsűri kérdéseire adott válaszok.

A legjobb társadalmi innovációs ötlet mellett a zsűri különdíjakat is odaítél majd a legkreatívabb prezentációnak, a leginnovatívabb ötletnek, valamint az Európa számára jelenleg legaktuálisabb ötletnek.

  • 2
  • 2016-06-20 09:06:57
  • I-SICS, Erasmus+, szociális innováció, verseny, szociális vállalkozás, projekt találkozó

Hírarchívum

Cimkék