Segítség élelmiszeripari kis- és középvállalkozásoknak

Az Interreg-Central Europe Együttműködési Program első felhívásában nyertes I-CON projekt az élelmiszeriparban aktív KKV-k részére nyújt segítséget.

A közép-európai országok jelentős részében – az ipar szerkezeti átalakulása miatt – a hagyományos iparágak foglalkoztatási lehetőségei az elmúlt időszakban csökkentek. A csökkenés nem csak mennyiségi, hanem minőségi korlátok miatt is következik be. Különösen hangsúlyosan jelennek meg kihívások a központoktól távol eső, „perifériális” területeken, olyan régiókban, ahol a gazdasági fejlődés előmozdításához szükséges lehetőségek is beszűkülnek. Mindez szükségessé tesz olyan munkahelyteremtő beruházásokat, amik a vállalkozási kompetenciák és készségek fejlesztésével innovatív módon tudják a vevőket megszólítani.

Az „Improving COmpetences and skills through Food sector InNovations” (Kompetenciák és készségek fejlesztés élelmiszeripari innovációk által), azaz az I-CON projekt célja, hogy a központoktól távoli területeken élők vállalkozási kompetenciáit és készségeit élelmiszeripari innovációs lehetőségeken keresztül javítsa. Ezt a projekt eredményeképpen létrejövő transznacionális élelmiszeripari mentor-rendszer, valamint közösségi dizájn platform használata által éri el a projektben részt vevő 10 partner. A projekt kapcsán automatizálási, gépészeti fejlesztéseket, élelmiszerbiztonsági-, illetve dizájn-szolgáltatásokat kínáló csomag összeállítására kerül sor a dél-dunántúli élelmiszeripari vállalkozások számára. Annak érdekében, hogy a szolgáltatáscsomag kellően testreszabott legyen, egy iparági kérdőíves felmérésre is sor került.

A projekt leírása a következő helyen érhető el: http://europaconsortium.eu/projects/i-con

 

  • 2
  • 2016-10-14 16:10:46
  • élelmiszerbiztonság, élelmiszeripar, KKV, innováció, dizájn, i-con

Hírarchívum

Cimkék