Az egyetemisták érzékenyek és fogékonyak a bennünket körülvevő társadalmi problémákra

Az Egyetemisták és Felnőttoktatásban Résztvevők Nemzetközi Szociális Innovációs Versenye című projektünk a végrehajtás utolsó fázisába érkezett. A tapasztalatok egyeztetése érdekében, valamint a projekt záróproduktuma, az I-SICS KIT (I-SICS Kézikönyv és módszertani segédlet) összeállítása kapcsán a partnerek 2017. február 13-14-én Pozsonyban találkoztak.

A projektben az elmúlt mintegy két év során folytatott tevékenységek tapasztalatait, valamint a projekt által érintettek visszajelzéseit az Európa Konzorcium munkatársai egy közel ötvenoldalas tanulmányban foglalták össze, amit a találkozón részletesen ismertettek a partnerekkel. A 324 kérdőív feldolgozása alapján egyértelműen leszögezhető, hogy az egyetemisták, illetve felnőttoktatásban résztvevők érzékenyek és fogékonyak a bennünket körülvevő társadalmi problémákra, készek azok megoldásában részt vállalni. Az Egyetemisták és Felnőttoktatásban Résztvevők Nemzetközi Szociális Innovációs Versenye, valamint az azt megelőző felkészítő tréning és mentorálás, illetve a workshopok nagyszerű alkalmat szolgáltatnak a társadalmi kihívásokra adható válaszok összehangolására, az egymástól való tanulásra, illetve az összefogásra.

A tapasztalatok és visszajelzések alapján készíti el a partnerség azt a kézikönyvet és módszertani segédletet, amelynek alapján az ilyen típusú versenyek iránt érdeklődő szervezetek meg tudják hirdetni saját (regionális) versenyeiket, és csatlakozhatnak nemzetközi megmérettetéshez. Az I-SICS KIT lépésről lépésre tartalmazza majd a versenyzők toborzására vonatkozó javaslatokat, a trénerek, mentorok, zsűritagok kiválasztásának szempontjait, továbbá a tréning és mentorálás módszertani ajánlásait, és a javasolt tananyagokat is. Természetesen a verseny szervezésének és lebonyolításának lépéseit, a versengő projektötletek értékelésére vonatkozó szempontjavaslatokat is tartalmazza majd a KIT.

Az I-SICS Kézikönyv és módszertani segédlet 2017. május végére készül el. Az Európa Konzorcium Regionális Fejlesztési Nonprofit Kft. munkatársai az I-SICS KIT bemutatása, valamint a szociális innováció és szociális vállalkozások témakörében kerekasztal-megbeszélést terveznek 2017. júniusának első felében.

  • 2
  • 2017-02-15 15:02:22
  • I-SICS, szociális innovációs verseny, végső fázis, kézikönyv és módszertani segédlet, partner találkozó, Pozsony

Hírarchívum

Cimkék