Találkozik-e a „kereslet” és a „kínálat” a társadalmi kihívások megoldásában?

Éljünk bárhol is a világon, komoly társadalmi kérdések és kihívások vesznek körül bennünket, melyeket hagyományos eszközökkel nem minden esetben lehet orvosolni. Az is megfigyelhető, hogy számos vállalkozás (köztük globális, és jelentős nyereséget generáló vállalatok is) fektet jelentős(ebb) erőforrásokat a különféle társadalmi kihívások megoldásába.

A 2000-es évek első évtizedének végét jellemző válság óta eltelt évek számos gazdasági-társadalmi változást hoztak az egész világon, amelyek jelentős hatást gyakoroltak az üzleti szféra támogatási stratégiájára és gyakorlatára is: a támogatások felhasználása egyre tudatosabbá válik, és elvárásként megjelenik a társadalmi kihívásokra adott válaszok eredményességének, hatásainak mérése. A vállalkozások CSR stratégiájában egyre nagyobb szerepet játszik az önkéntesség és a természetbeni támogatás. A Magyar Adományozói Fórum felmérése alapján a globális trendek azt vetítik előre, hogy a „win-win” típusú tevékenységek szerepe, valamint annak jelentősége, hogy adott vállalkozás programja megkülönböztethető legyen más vállalatok programjaitól, fokozódik a jövőben. Ennek érdekében a cégek egyre pontosabban definiálják az általuk támogatott ügyeket, leszűkíthetik a támogatásban részesülő társadalmi csoportok körét. A programok fókusza várhatóan a környezet, az oktatás, valamint az egészség területére irányul, a társadalmi csoportok között a gyermekek és fiatalok, a szegények és a fogyatékkal élők jelentősége változhat a közeljövőben.

Annak érdekében, hogy a vállalati CSR programok fókusza és a valós társadalmi kihívások minél nagyobb hányada találkozzon a jövőben is, fontos a szociális partnerek és a vállalkozások együttműködésének fokozása, elmélyítése nemcsak hazánkban, hanem Európa minden országában.

  • 2
  • 2016-06-13 09:06:34
  • csr, társadalmi kihívások, szociális együttműködés, vállalkozások

Hírarchívum

Cimkék