Társadalmi innováció – Egyetemi hallgatók versenyeztek

2016. augusztus 24-25-én került sor az egyetemi hallgatók Nemzetközi Szociális Innovációs Versenyére (International Social Innovation Competition for Students and Adult Learners ) Veszprémben. A verseny előtti felkészülés Balatonalmádiban zajlott az I-SICS projekt regionális fordulóin továbbjutott belga, horvát, spanyol, szlovák, illetve magyar ötletek képviselőinek részvételével.

Az I-SICS Summer Camp (nyári tábor) 2016. augusztus 21-én nyitotta meg kapuit a regionális fordulókon továbbjutott ötletek gazdái előtt. Összesen 18 ötlet (6 magyar, 3-3 horvát, belga, spanyol és szlovák javaslat) kapott meghívást a nemzetközi megmérettetésre, közülük tizenhat el is fogadta azt.

A hallgatók a táborban több workshop-on vettek részt: az ismerkedést megkönnyítő játékos gyakorlatok mellett a multikulturális együttműködések kihívásairól, a projektek lehetséges finanszírozási módjairól szereztek ismereteket. A Herendi Porcelánmanufaktúra meglátogatása során a szociális vállalkozások egy különleges típusával ismerkedtek meg a résztvevők.

A versenyzők még augusztus elején adták be angol nyelvű írásos projektdokumentumaikat (vezetői összefoglaló, business model canvas), amit a nemzetközi zsűri (Jody Jensen, Betsabé Pérez Garrido, Pék Dorottya, Wolffné Eckert Gyöngyi, Bart Beullens, Soós Csaba) az előzetesen meghatározott szempontok szerint a verseny előtt értékelt. A versenyen a hallgatók angol nyelvű prezentációjukkal igyekeztek a zsűri tagjait meggyőzni ötletükről. A verseny fődíját a „Melting Pot” című belga projektötlet nyerte el. A zsűri hat különdíjat osztott ki. A legkreatívabb prezentáció a spanyol „Sponsor a wall” című ötlet, a legjobb társadalmi innováció ötlet a „The School Assembly” című belga ötlet, az Európa számára jelenleg legaktuálisabb ötlet különdíját a „Career Compass” című magyar javaslat nyerte el. A legnagyobb globális potenciállal rendelkező ötlet a Spanyolországban tanuló argentin diákok „StrateDo” című projektje lett, a leginkább környezettel kapcsolatos projekt pedig a horvát „ECO (RE)ACTION” című projekt lett.

Az Európa Konzorcium által szervezett regionális versenyről továbbjutó projektek közül két ötlet gazdái vállalták a nemzetközi megmérettetést. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ gyógytornász hallgatója, Vígh Enikő a „Make your traditions live!” című ötlete az egyik legnagyobb tetszést aratta a többi versenyző körében. A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán tanuló végzős mérnök-, illetve gazdasági informatikus hallgatókból álló csapat, Árvai Adrián, Gergely Norbert és Horváth Dániel „Idea of tomorrow – Generation Bridge in IT” című projektjének megvalósítását időszerűnek és fontosnak ítélte a zsűri több tagja is.

Köszönjük Enikő, Adrián, Norbi és Dani, hogy részt vettetek a verseny fordulóin, időt szakítottatok projektjavaslatotok kidolgozására, fejlesztésére, másokkal való megosztására. Reméljük, hogy hasznos tapasztalatokat, és olyan ismereteket szereztetek az elmúlt közel fél évben, amelyeket hasznosítani tudtok a jövőben is. És... sok sikert a diplomamunkátokhoz, államvizsgához!

 

  • 2
  • 2016-08-30 15:08:47
  • I-SICS, nemzetközi verseny, tábor, döntő, szociális innováció, workshop

Hírarchívum

Cimkék