Termeld! – Használd! – Használd újra! A MOVECO projekt a nyertesek között!

Örömmel jelentjük, hogy a MOVECO című projektünk az Interreg-Duna Transznacionális Program első pályázati felhívásának nyerteseként támogatásban részesül.

A „Mobilising Institutional Learning for Better Exploitation of Research and Innovation for the Circular Economy” azaz „Intézményi tanulás mozgósítása a körforgásos gazdaság kutatásának és innovációinak jobb hasznosítása érdekében” című, MOVECO rövid nevű projektjavaslat kidolgozására a Szlovén Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásában került sor, megvalósításában egyedüli magyar partnerként az Európa Konzorcium Nonprofit Kft. vesz részt. A konzorcium nem kisebb feladatra vállalkozik, mint hogy a körforgásos gazdaságba való átmenetet és az öko-innovációt támogassa azok keretfeltételeinek kialakításával és szabályozó eszközeinek javításával, elősegítse az intelligens és fenntartható növekedést, valamint csökkentse a Duna Régión belüli regionális különbségeket.

A projekt a hulladék-regenerációra, illetve – mint a körforgásos gazdaság kulcspillére – annak az öko-dizájnnal és öko-innovációval való kapcsolatára fókuszál. A hulladékok erőforrásokká történő átalakítása a Duna Régió helyi gazdaságai számára nemcsak új technológiát, hanem teljesen új koncepciót és üzleti modelleket is jelent, hatalmas lehetőségeket hozva az innovációban és a gazdasági növekedésben. A MOVECO projektben elkészülő elemzések alapján kidolgozandó stratégia, menetrendek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások és eszközök a körforgásos gazdaságba való átmenet fontos elemei lesznek.

A projekt leírása a következő helyen érhető el: http://europaconsortium.eu/projects/moveco

 

  • 2
  • 2016-10-14 09:10:52
  • környzetvédelem, körforgásos gazdaság, nyertes projekt, Újrahasznosítás, hulladék gazdálkodás

Hírarchívum

Cimkék