Új turisztikai termékkel bővült Hévíz kínálata – befejeződött az OFF TO SPAS projekt

Az Európai Unió COSME Programjában nyertes OFF TO SPAS projekt célja az volt, hogy olyan egészségturisztikai termékeket fejlesszen a senior korosztály részére, amely a gyógy-és termálturizmus piacát a természetes vizekhez kapcsolódó gyógyászati és wellness turizmus területén tovább terjeszti.

A 2015. augusztus végén indult projekt megvalósítására az Európai Bizottság 278.098 euró támogatást ítélt meg. A négy ország hét szervezete által alkotott konzorcium a 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlésének keretében, 2016. november 18-20. között rendezte projektzáró konferenciáját.

A projekt során a partnerek egészségturisztikai kutatásokat folytattak, ennek eredményeire alapozva hozták létre balneológiai turisztikai termékhálózatukat Hévíz és Kovászna példáján keresztül. A termékhálózat hely- és piac-specifikus gyógyászati és egészségtámogatási programokat kínál az idősebb korosztály részére. A kidolgozott egészségturisztikai termék megalapozottsága, fenntarthatósága megteremtése érdekében döntéshozókat és potenciális utazókat megszólító, a turisztikai trendekhez igazodó marketingkommunikáció gyakorlati kipróbálására is sor került.

Az Európa Konzorcium munkatársai gratulálnak a partnereknek a sikeres és eredményes együttműködéshez!

A projekt leírása a következő helyen érhető el: http://europaconsortium.eu/projects/off-to-spas

 

  • 2
  • 2016-11-24 14:11:00
  • Cosme, balneológia, turizmus, egészség, gyógyfürdők, nyugdíjasok, wellnes, utószezon, projekt zárás

Hírarchívum

Cimkék