Vigyázz! Kész! …

Hamarosan rajtol az egyetemi hallgatók Nemzetközi Szociális Innovációs Versenye Balatonalmádiban. A versenyen az I-SICS projekt regionális fordulóin továbbjutó 3-3 belga, horvát, spanyol, szlovák, illetve 6 magyar ötlet képviselői vesznek részt.

A versenyre az I-SICS projekt nemzetközi partnerségének szervezésében és megvalósításában, egy egyhetes rendezvény (summer camp) keretében kerül sor 2016. augusztus utolsó hetében. A táborban minden, a regionális fordulókon továbbjutott ötlet gazdája jelen lesz, így összesen 18 ötlet (6 magyar, 3-3 horvát, belga, spanyol és szlovák javaslat) bemutatására és megmérettetésére készülhetünk.

A hallgatók a táborban a társadalmi vállalkozások létrehozásában, működtetésében gyakorlattal rendelkező szakemberekkel találkozhatnak, helyszínen tanulmányozhatják szociális vállalkozások működését. Az I-SICS partnerek prezentációs ötleteket vázolnak a versenyre, illetve a versenyzők lehetőséget kapnak más mentorokkal való konzultációkra. Az Erasmus+ Program magyarországi Nemzeti Hatóságának (Tempus Közalapítvány) előadása a jó (szociális innovációs) gyakorlatok témájában várhatóan nagy érdeklődésre tart számot. A kétnapos I-SICS Nemzetközi Versenyt és Eredményhirdetést követően a résztvevők – a hasonló ötletek együttműködése révén – kis csoportokban fognak ötletelni európai szintű szociális vállalkozás témájában.

A verseny fődíja 1.200 euró, amely a nyertes ötlet megvalósításához járul hozzá. Emellett a zsűri díjazza a legkreatívabb prezentációt, a leginnovatívabb ötletet, valamint az Európa számára jelenleg legaktuálisabb ötletet.

  • 2
  • 2016-07-20 10:07:52
  • I-SICS, nemzetközi verseny, tábor, szociális vállalkozás, szociális innováció

Hírarchívum

Cimkék