A LELLE projekt eredményeit a World Learning Summit-on tervezzük bemutatni

A „Tanuljunk meg tanulni! – A tanulási készségek fontosságának tudatosítása és ezen készségek innovatív módon való tanításának beépítése a meglévő egyetemi tananyagokba”, angolul „Let’s Learn How to Learn” című projektünk eddigi eredményeit a 2017. június 6-10. között Norvégiában megrendezendő World Learning Summit-on (Tanulási Világtalálkozón) tervezzük bemutatni.

A LELLE projekt célja, hogy olyan eszközöket adjon az egyetemi oktatók kezébe, amelyeket előadásokon, szemináriumokon alkalmazva a gyors tanulás képessége – a problémamegoldás, kritikus gondolkodás és az időmenedzsment készségeinek javításával – hatékonyan, a hallgatóknak tetsző módon elsajátíthatóvá válik, így javítva a friss diplomások munkaerőpiaci helyzetén és megkönnyítve elhelyezkedési lehetőségeiket.

A projekt keretein belül egy speciális, a felsőoktatásban résztvevő hallgatók tanulási készségeit mérő eszközt dolgoztunk ki, amelyet 53 magyar és 34 lengyel hallgató segítségével teszteltünk. Az oktatók részére olyan, gyakorlati példákat tartalmazó kézikönyvet készítettünk, amelyek közül könnyen kiválasztható az adott tantárgy keretei között a legjobban alkalmazható feladat és megoldási módszertan. Azok a hallgatók, akik igényelték, személyes támogatásban (coaching) is részesültek. A visszajelzések mind a hallgatók, mind az oktatók részéről alapvetően pozitívak voltak, a kidolgozott eszközök tesztelése más hallgatók (Magyarországon utolsóéves, Lengyelországban pedig a tervek szerint elsőéves hallgatók) körében, újabb tantárgyak keretében folytatódik.

A projekt partnerei az Open University által szervezett, 2017. február 21-22-én a hollandiai Heerlen-ben tartott találkozójukon arról határoztak, hogy a projekt eddigi eredményeit tudományos cikkben is összefoglalják, és pályáznak arra, hogy azokat 2017. júniusában a World Learning Summit-on (http://wls.futurelearninglab.org/) is bemutathassák.

  • 2
  • 2017-02-28 15:02:03
  • LELLE, Tanulási Világtalálkozó, Heerlen, Erasmus+, oktatás, ifjúság, projekt találkozó

Hírarchívum

Cimkék