Bizottsági ellenőrzés a KASZO-LIFE projektterületen

2015. július 6-án sor került a KASZO-LIFE projekt éves monitoring ellenőrzésére, melynek célja a projekt előrehaladásának vizsgálata volt.

Délelőtt irodai egyeztetést tartottunk, melynek során átnéztük a projekt adminisztrációját. Vizsgálat alá került a dokumentáció, hogy megnézzük, a projektben felmerült költségek a Life Általános Rendelkezések alapján vannak-e elkönyvelve. Délután a partnerek terepi bejáráson mutatták meg a véghezvitt tevékenységek eredményeit. A talajvízszintmérő kutaknál szakemberek ismertették a kutak funkcióját, valamint a projektben betöltött szerepüket. Hasonlóan tettek a mintavételi parcelláknál, ahol kifejtették azok jelentőségét. Szintén megnéztük az invazív irtások helyszínét, valamint a Kűvölgy 1 és Kűvölgyi 2 tavakat, ahol ezen a héten megkezdődtek a kotrási munkálatok. A bejárás során éppen láttuk, ahogy a munkagépek kivonulnak a helyszínre. Ezután mindenki visszatért az irodába néhány összegző és záró megjegyzés erejéig.

A projekt célja, hogy növelje az erdők, kisebb lápok és füves területek vízellátását a Szentai erdő térségében, illetve segítse a csapadék területen tartását, ezáltal stabilizálva a kedvező ökológiai állapotot.

A projekt rövid ismertetője a következő helyen elérhető: http://europaconsortium.eu/projects/8

  • 1
  • 2015-07-07 00:00:00
  • LIFE, KASZO-LIFE, környezet, erdészet, vizes előhelyek, természetvédelem, ellenőrzés

Hírarchívum

Cimkék