Eljött az ideje annak, hogy szociálisan érzékenyek legyünk!

Örömmel jelenthetjük, hogy elindult egy új projektünk, méghozzá azzal a céllal, hogy sürgető társadalmi problémákra hívja fel a diákok figyelmét és bátorítsa őket arra, hogy ezeket próbálják innovatív módon megoldani.

2015. január 12-13-án projektindító találkozón jöttek össze a belga, spanyol, horvát, szlovák és magyar partnerek Nagykanizsán. A konzorcium számos ügyben megegyezett a projekt menedzsment, valamint annak költségvetése és időkerete kapcsán. Több javaslat született a szponzorságról, a regionális és nemzetközi versenyekről, valamint a pályázatban leírt képzési anyagról. A találkozó szintén remek lehetőség volt arra, hogy a partnerek megismerjék egymást és jó kapcsolatokat alakítsanak ki.

Az I-SICS, vagyis Nemzetközi Innovációs Verseny Diákok részére a fiatalok bevonásával keres megoldást azokra az égető társadalmi problémákra, amikkel nap, mint nap szembenézünk. Az a célja, hogy felhívja az egyetemi hallgatók figyelmét a régiójukat érintő legfontosabb problémákra és bátorítsa őket, hogy jobban jeleskedjenek a társadalmi szerepvállalásban. Ezáltal az otthonuk aktív és elkötelezett szereplőivé válnak.

  • 1
  • 2015-01-15 00:00:00
  • Erasmus+, szociális innováció, vállalkozás, fiatalság, verseny

Hírarchívum

Cimkék