Irány a gyógyfürdők!

Örömmel jelentjük, hogy az Off to Spas: Healthy off-season leisure programmes for seniors in thermal spas and wellness centres című pályázatunkat, melyet a Cosme programra adtunk be, támogatásra érdemesnek találták.

Januárban benyújtottunk egy pályázatot azzal a céllal, hogy új, termálvizes nemzetközi egészségturisztikai termékeket hozzunk létre közép-európai fürdővárosokban. Ezek a termékek megnövelhetik a látogatók számát főszezonon kívül, azzal, hogy odavonzzák a több szabadidővel rendelkező nyugdíjasokat. Egy becslés szerint 2050-re a 65 év felettiek száma meg fog kétszereződni, ezáltal pedig az idős turisták száma is növekedni fog.

A projekt célja, hogy javítsa az egészségturisztikai értéklánc különböző szereplői és a nyugdíjas szervezetek közti együttműködést azáltal, hogy új nemzetközi balneoturisztikai termékhálózatot fejleszt ki a mellékszezonra koncentrálva és a nyugdíjasok konkrét szükségleteihez igazodva. A partnerség szándéka, hogy jó példát mutasson a különböző gazdasági szereplők összehozásában.

A hét partnerből álló Konzorcium Magyarország, Svédország, Románia és Belgium különböző régióit képviseli és igyekszik előkészíteni mindent a projekt 2015. július 1-ejei kezdésére.

A projektről további információ itt olvasható: http://europaconsortium.eu/projects/35.  

  • 1
  • 2015-05-25 14:05:00
  • Cosme, balneológia, gyógyfürdők, idősek, utószezon, turizmus, egészség

Hírarchívum

Cimkék