Kaszói látogatás

2015. február 19-én Kaszón jártunk, hogy a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának embereivel együtt megvitassuk, hogy idén mikor milyen munkálatokat lehet végrehajtani a projektterületen.

Ezeket a terepi bejárás során végig is néztük. A szakemberek álláspontja szerint időbeli korlátozás nélkül elvégezhetőek az útjavítások, valamint a Kűvölgyi 1. és 2. számú tavaknál tervezett beavatkozások, vagyis az iszapolás és kotrás, a műtárgyak kialakítása, a töltés felújítása és a hullámvédelem.

Augusztus 1-ejétől lehet elvégezni a Bükki-tónál tervezett munkákat: a műtárgy építést és a töltés felújítását, illetve a Kűvölgyi 3. számú tónál szükséges tevékenységeket, mint a kialakításához szükséges fák kivágását, a műtárgyak kialakítását, a töltés felújítását és a hullámvédelmet. Ugyanezeket a beavatkozásokat kell végrehajtani a Kűvölgyi 4. számú tónál, amit szeptember 1-ejétől lehet megkezdeni.

Mindezekre azért van szükség, hogy javítsák a Szentai-erdő és a Baláta-tó környékén található zárt erdőtömb és a beleilleszkedő lápok vízellátottságát, a csapadékvíz területen tartását, amit elősegíti a környező folyók és tavak szabályozása.

 

 

  • 1
  • 2015-02-20 00:00:00
  • LIFE, természetvédelem, erdészet, terepbejárás, KASZO-LIFE, vizes előhelyek

Hírarchívum

Cimkék