Még egy év a Kisalföldi Homokpusztán

Záró évéhez érkezett a Kisalföldi Homokpuszta projekt, ami szükségessé tette, hogy a partnerség átbeszélje a lényeges pontokat.

Február 5-én került megrendezésre Süttőn a 2015-ös évindító találkozó. A partnerek azzal nyitották a projekt utolsó évét, hogy megbeszélték a fennmaradt feladatokat, valamint értékelték a korábbi éveket és az azok folyamán végrehajtott tevékenységeket. A projekt menedzsment jelentette a partnereknek, hogy az Előrehaladási jelentés 2014. decemberében be lett adva. A partnerek jelezték a költségmódosítással kapcsolatos igényeiket.

A projektterületen végzett munkálatok célja a természetes élőhelyek helyreállítása és az értékes fajok megőrzése, a katonai tevékenységek és a természetvédelem közötti egyensúly megtalálása. A füves területek rehabilitálása érdekében végzett invazív fajok irtása továbbra is jó ütemben halad, a katonai épületek elbontották, a törmeléket az illegális szeméttel együtt elszállították. A várható eredmények között szerepel a természetes domborzat helyreállítása is (homokbuckák, buckaközi mélyedések kialakítása).

  • 1
  • 2015-02-06 00:00:00
  • LIFE, Kisalföldi Homokpuszta, környezet, szárazgyepek, természetvédelem

Hírarchívum

Cimkék