Mert igenis számít a fiatalok véleménye

Komoly problémát jelent az, hogy a régiónkban az ifjúságot kizárják a civil és politikai tevékenységekből. Reméljük, hogy a nemrég beadott pályázatunkkal megoldást találtunk erre a problémára

Újra beadtunk egy pályázatot az Erasmus+ Stratégiai Partnerség az ifjúságügy területén felhívására Youth Strategic Partnerships Audit címmel. A kezdeményező szervezet a Pannon Egyetem, a résztvevő partnerek pedig Magyarország, Szlovákia, Románia és Horvátország bizonyos régióit képviselik.

A projekt hátterében a fiatalok civil és politikai szerepvállalásának hiánya rejlik, aminek több oka is lehet. Gyakran a helyi és regionális érintettek és szereplők (kamarák, önkormányzatok, gazdasági szervek, regionális intézmények, stb.) nem támogatják és ösztönzik az ifjúsági tevékenységeket, sőt meg is feledkeznek arról, hogy bevonják mindennapi tevékenységeikbe a fiatalokat, akik szintén nem éreznek elég indíttatást arra, hogy részt vegyenek hasonló dolgokban.

A projekt küldetése, hogy egy átfogó audit rendszert nyújtson az ifjúsági stratégiai partnerségeknek, annak érdekében, hogy javítsa az ifjúsági irányelvek teljesítését és bevezesse a legjobb gyakorlatok használatát. Fő célja, hogy elősegítse az ifjúsági munka minőségi fejlődését, különösen az ifjúság területén működő szervezetek és az érintettek közti fokozott együttműködésen keresztül. Ezenkívül, hogy helyi, regionális és országos szinten kiegészítse a politikai reformokat, és támogassa a tudás és bizonyíték-alapú ifjúságpolitika fejlődését, valamint előmozdítsa a régiók közti és határon túli együttműködést, megnövelve a helyi és regionális hatóságok elkötelezettségét az ifjúság minőségi fejlesztésében, illetve hogy közvetetten fejlessze az ifjúság terén aktív szervezetek kapacitását.

Mint fő eredmény, számítunk arra, hogy a különböző érintettek és résztvevők jobban odafigyelnek majd a fiatalok politikájára és tevékenységeire, ezért jól fog működni a részvételük különböző gazdasági, egészségügyi, kulturális, társadalmi és más ügyekben. Reméljük, hogy ez a projekt bebizonyítja a döntéshozóknak, hogy fontos bevonni a fiatalokat a probléma megoldásba, és úgy gondoljuk, hogy ezek az emberek tudatosan részt fognak venni különböző tevékenységekben. Ezért azt várjuk, hogy stratégiai partnerségek terén pozitív változások fognak végbemenni az audit rendszeren és annak eredményein keresztül.

Reméljük, hogy a pályázatunk elnyeri az Európai Uniós támogatást, mivel egy rendkívül sürgető témát dolgoz fel és megoldása elősegítené a régió fejlődését.

  • 1
  • 2015-02-05 00:00:00
  • Erasmus+, stratégiai partnerség, ifjúság

Hírarchívum

Cimkék