MOVECO projektindító találkozó

Az Interreg-Danube program első felhívásában nyertes pályázatának, a MOVECO (Mobilising Institutional Learning for Better Exploitation of Research and Innovation for the Circular Economy) projektnek a végrehajtása az év elején elindult.

A tíz országot képviselő konzorcium tagjai a vezető partner, a Szlovén Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén találkoztak.  A január 30-31-én Ljubljanában megrendezett találkozó fő célja a MOVECO projekt első lépéseinek átbeszélése volt.

A konzorcium tagjainak bemutatkozását követően a részvevők ismertették a Kiterjesztett Gyártói Felelősség (angolul Extended Producer Responsibility) területén a saját országukban eddig elért eredményeket és annak jelenlegi helyzetét. A projektmenedzsment és a kommunikációs feladatokat az adott munkacsomag vezetői ismertették. A találkozón résztvevő kollégák egy képzésben is részesültek a körforgásos gazdaság témakörében. Ezt követően áttértünk a Kiterjesztett Gyártói Felelősség és az innovációtámogatási rendszerekkel kapcsolatos kutatási tevékenységek témakörének megvitatására.

A projekt első szakaszában az Európa Konzorcium Nonprofit Kft. a felelős az öko-innovációt támogató Kiterjesztett Gyártói Felelősség elvének eredményességét bemutató magyarországi országjelentés kidolgozásáért. Ugyancsak mi gondoskodunk a Körforgásos Gazdaság K+F tevékenységeit ismertető nemzeti jelentés elkészítéséről. Mivel az elmúlt években jelentős változások történtek a magyarországi hulladékgazdálkodási szabályozásokban, igazi kihívásnak nézünk elébe.

  • 2
  • 2017-02-02 15:02:05
  • MOVECO, Újrahasznosítás, körforgásos gazdaság, Kiterjesztett gyártói felelősség, indító találkozó

Hírarchívum

Cimkék