Nemzetközi együttműködések tervezése európai célok mentén

A Tempus Közalapítvány előkészítő rendezvényt tartott a köznevelés, felsőoktatás, szakképzés és felnőtt tanulás területén dolgozók számára az Erasmus+ stratégiai pályázatokról 2015. november 11-én, Budapesten.

A rendezvény célja az volt, hogy a pályázók képet kapjanak arról, hogy milyen együttműködéseket támogat az Erasmus+ stratégiai partnerségek programja. A résztvevőket buzdították az intézményi stratégia megalkotásának fontosságára, valamint azok összehangolására a pályázati szempontokkal és a Program prioritásaival. Mivel az esemény célja az volt, hogy segítse a jelentkezőket projektjük előkészítésében, előadást hallhattak az igényfelmérésről és a partnerkeresésről, valamint a pénzügyi tervezésről. Ezeken kívül még egy rendkívül érdekes, nyertes projektpélda is bemutatásra került.

Délután műhelymunka során a jelentkezőknek gyakorlatban is lehetőségük nyílt hasznosítani a hallottakat, hiszen különböző eseteken keresztül megnézhették a projekt előkészítésének a fő lépéseit, az igényfelméréstől a projektötlet kitalálásán keresztül az előbbi stratégiákhoz való kapcsolásáig.

  • 1
  • 2015-11-13 00:00:00
  • Erasmus+, Stratégiai partnerségek, stratégiák, Program célkitűzések

Hírarchívum

Cimkék