Nemzetközi konferencia a körforgásos gazdaságról

Szeptember 20-án részt vettünk a „Bringing the Action Plan to Life – Towards a Fact Based Circular Economy” c. konferencián Bécsben.

A konferenciát az osztrák Fenntarthatóság és Turizmus Minisztérium, az Altstoff Recycling Austria AG (ARA), és az Osztrák Víz-és Hulladékgazdálkodási Szövetség (ÖWAV) szervezte. 2018. második felében az osztrák uniós elnökség kulcskérdése az EU Körforgásos Gazdaság Csomagja és végrehajtása. Ezért a konferencia az EU Körforgásos Gazdaság Akciótervére koncentrált, és a több, mint 400 szakértő megvitatta a körforgásos gazdaság jövőjét, a hajtóerőket és akadályokat, valamint a hulladékgazdálkodás jelenlegi és jövőbeli kihívásaira kidolgozható új, fenntartható stratégiákat.  Olyan témákat érintettek, mint a körforgásosságot támogató üzleti szféra, műanyag újrafeldolgozása, kiterjesztett gyártói felelősség, tudomány és kutatás, ökodizájn, hulladékválogatás és –feldolgozás, és a másodlagos nyersanyagok.

A konferencia során megragadtuk a lehetőséget, és tárgyaltunk a szlovén Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztériummal (MESP), partnerünkkel a MOVECO projektben. Megvitattuk a hulladékkezelési adatgyűjtés kérdését, amely a Minisztérium és az Európa Konzorcium által irányított projekt-vállalások, a Nemzetközi Stratégia és a Határon Átnyúló Útitervek egyik központi témája.

  • 2
  • 2018-09-21 15:09:59
  • Európai Unió, Körforgásos Gazdaság Csomag, cselekvési terv, nemzetközi konferencia, hulladékgazdálkodás, MOVECO

Hírarchívum

Cimkék