Regionális együttműködés Pozsonyban a körforgásos gazdaságra való áttérés elősegítésére

Fontos szereplőket felvonultató, körforgásos gazdasági cselekvési tervekről szóló nemzetközi stakeholder workshopon és fórumon veszünk részt Pozsonyban, holland, horvát, magyar, szlovák, és szlovén résztvevők körében. A rendezvény témája, hogy az üzleti támogató szervezetek hogyan tudják elősegíteni a körforgásos gazdaságra való áttérést, és, hogy milyen nemzetközi együttműködési lehetőségek vannak a régió országai számára.

2019. március 21-én az Európa Konzorcium részt vesz a „BSOs for Circular Economy – The Role of Business Support Organisations in the Elaboration and Implementation of Circular Economy Action Plans” című nemzetközi stakeholder workshopon és fórumon Pozsonyban. A workshop a MOVECO projekt rendezvénye, amelyet projekt partnereink, a Slovak Business Agency és a nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetem szervez. Az eseményen holland, horvát, magyar, szlovák, és szlovén szereplők vesznek részt.

A rendezvény célja, hogy a kormányzati, a nem-kormányzati, és az üzleti támogató szervezeteket ültesse egy asztalhoz, hogy megvitassák, nemzeti szinten milyen kezdeményezések léteznek a körforgásos gazdaságra való áttérés elősegítésére, és, hogy nemzetközi szinten milyen további lehetőségek teremthetők az együttműködésre. Megvitatjuk azt is, hogy e szervezetek tevékenysége hogyan javítható és koordinálható, és, hogy milyen határokon átnyúló együttműködésre van lehetőség.

Horvátország, Magyarország, és Szlovákia projekt tevékenységének része egy közös Határon Átnyúló Útiterv létrehozása a hulladékgazdálkodási innováció területén. A workshop kiváló lehetőséget teremt arra is, hogy utoljára visszajelzéseket és észrevételeket kapjunk az Útiterv kapcsán, amelyet egyébként a projekt zárókonferenciáján mutatunk be Linzben május elején.

A fórum résztvevői lesznek többek között – Szlovákia: Slovak Business Agency, Környezetvédelmi Minisztérium; Horvátország: Horvát Gazdasági Kamara, IQ ESCO Ltd., Eszék Város Önkormányzata; Magyarország: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége; Szlovénia: Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium; Hollandia: szlovákiai és magyarországi Nagykövetség.

  • 2
  • 2019-03-19 13:03:45
  • MOVECO, körforgásos gazdaság, üzleti támogató szervezetek, határon átnyúló útiterv, cselekvési terv, stakeholder fórum

Hírarchívum

Cimkék