Sikeresen lezárult a MOVECO projekt

Két és fél év intenzív munkát követően 2019. augusztus 31-én lezárult a MOVECO projekt. Különösen büszkék vagyunk az irányításunkkal létrejött stratégiai dokumentumokra.

2016 végén tíz országból 16 partner arra szövetkezett, hogy előmozdítsa a körforgásos gazdaságra való áttérést a Duna régióban. Az Európa Konzorcium számára rendkívül gyümölcsöző volt a körforgásos gazdasági szektorban tevékenykedő szereplőkkel való együttműködés. A projekt eredményei közül kiemeljük a Konzorcium irányításával megalkotott stratégiai dokumentumokat, a Határon Átnyúló Útiterveket (Cross-Country Road Maps) és a Cselekvési Tervet (Action Plan). A dokumentumok – a partnerség által alkotott Nemzetközi Stratégiából (Transnational Strategy) kiindulva – három hulladékáramra koncentrálva intézkedéseket és akciókat javasolnak a termékgyártók, a hulladékkezelők, valamint a háztartások és fogyasztók számára, hogy milyen lépésekkel tudnak hozzájárulni a körforgásos gazdaságra való áttérés felgyorsításához, valamint a körforgásos gazdaság, az ökoinnováció és a hulladékgazdálkodás kapcsolatának újrafogalmazásához. Az Útitervek és a Cselekvési Terv – a hazánkat tartalmazó innovációs csoport Útitervének magyar változatával együtt – elérhető a MOVECO projekt honlapján ITT.

A honlapon a stratégiai dokumentumokon kívül  elérhető a projekt többi eredménye is: a Circular economy toolbox, a Danube Goes Circular online platform, a virtuális piactér, és a mobil kiállítás.

Köszönjük az együttműködést a nemzetközi partnereknek, valamint azoknak a hazai szereplőknek, akikkel az elmúlt két és fél során a körforgásos gazdaság előmozdítása apropóján kapcsolatba kerültünk és együtt dolgoztunk. Az Európa Konzorcium a projektet követően is elkötelezett a körforgásos gazdaság ügye iránt, és nyitott az ezirányú együttműködésre.

  • 2
  • 2019-09-02 12:09:16
  • MOVECO, körforgásos gazdaság, ökoinnováció, hulladékgazdálkodás, Határon Átnyúló Útitervek, cselekvési terv

Hírarchívum

Cimkék