Szakmai partnertalálkozó és nemzetközi workshop

2018. május 22-23-án a nemzetközi MOVECO projekt keretében szakmai partnertalálkozót és nemzetközi workshopot szerveztünk Budapesten.

Május 22-én az Európa Konzorcium szakmai partnertalálkozót tartott a szlovák és szlovén projektpartnerekkel, a nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetemmel (SUA) és a szlovén Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztériummal

A partnertalálkozó során bemutattuk tevékenységünket, amelyeket a szociális innováció, ifjúság és oktatás, természet- és környezetvédelem, valamint a turizmus és a területfejlesztés területén kifejtünk. A szakmai vita során eszmét cseréltünk a Duna Régió kutatás-fejlesztési állapotáról, valamint a körforgásos gazdaságba való átmenet jelenlegi feltételeiről hazánkban, Szlovákiában és Szlovéniában. Emellett dolgoztunk a projekt Nemzetközi Stratégiájának és Határon Átnyúló Útitervének előkészítésén, amely 2018 decemberében, illetve 2019 májusában készül el.

Május 23-án nemzetközi workshopot tartottunk a körforgásos gazdaság kérdésében. Az Európa Konzorcium, SUA és MESP köréhez csatlakozott a hazai Agrárminisztérium, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért, valamint a Körforgásos Gazdaságért Alapítvány. A hazai és a szlovén minisztérium képviselője egyaránt a körforgásos gazdaság bevezetését célzó jogszabályalkotási folyamatra koncentrált felszólalásában, míg a többi szereplő a kérdés civil percepcióját hangsúlyozta. A kerekasztal-beszélgetés során a résztvevők megvitatták a MOVECO projekt Nemzetközi Stratégiáját és az Útitervét, illetve az elkészítés módszertanát. Az összes résztvevő kifejezte elkötelezettségét a jövőbeni együttműködésre a kölcsönös segítségnyújtásban, információ-megosztásban és kapcsolattartásban.

  • 2
  • 2018-05-24 13:05:13
  • partnertalálkozó, Nemzetközi Stratégia, határon átnyúló útiterv, nemzetközi workshop, jogalkotás, NGO

Hírarchívum

Cimkék