Szociális intézmények megtalálják a közös hangot

2015. december 7-én megrendezésre került PROJEKT CAFÉ című rendezvényünk, melynek keretében szociális innovációs, illetve társadalmi témájú pályázati lehetőségekről tájékozódhattak a megjelent szociális intézmények, szervezetek képviselői.

A résztvevők hallhatták, hogy a határon átnyúló együttműködési, transznacionális együttműködési és közösségi programok közül melyek azok, amiknek van szociális témájú prioritása. Az Erasmus+ program bemutatása után szintén szó esett a keretében megvalósulóNemzetközi szociális innovációs verseny diákok és felnőttek részére (I-SICS) című projektről, valamint a tavasszal megrendezésre kerülő verseny regionális fordulójáról. Az indulóknak régiójukat érintő szükségleteket kell azonosítaniuk, majd ezekre innovatív megoldással előállni. Ennek elősegítése érdekében személyes megkeresés útján szeretnénk esettanulmányokat gyűjteni a területen dolgozó különböző intézményektől és szervezetektől.

Megemlítésre került a vállalati társadalmi felelősségvállalás fontossága, a vállalatok társadalmi tevékenységének és a szociális intézmények szükségleteinek összehangolása, egy közös fórum megteremtése a hatékonyabb együttműködés érdekében.

Ezután a résztvevők bemutatkoztak, néhány szóban beszéltek működési területükről, valamint arról, hogy milyen projektekben érdekeltek. Előkerült néhány közös téma is a megjelent szociális intézmények között, ilyen volt az önkéntes munka, fiatalkorúak és nyugdíjasok önkéntes tevékenysége adott területeken. Reméljük, hogy ez még több közös beszélgetés, valamint projekt tárgyát képezheti, hiszen fontos megnézni, hogy kiket lehetne még kívülről bevonni ebbe a tevékenységi körbe, erre a területre.

Bízunk benne, hogy a közös problémák, szükségletek megoldásának fontossága jó alapként szolgál a különböző szociális intézményeknek arra, hogy együttműködjenek.

Az eseményről készült rövid riportot a következő videón megtekinthetik:

  • 1
  • 2015-12-08 00:00:00
  • PROJEKT CAFÉ, szociális innováció, szociális szükségletek

Hírarchívum

Cimkék