Tanuljunk meg tanulni!

A diákok bebiztosíthatják a jövőjüket azzal, hogy már most olyan tanulási készségeket sajátítanak el, amik később elősegítik, hogy kompetens munkavállalókká váljanak.

Manapság a munkaadók által keresett és a diplomások által birtokolt készségek között egy készségbeli, vagy inkább képzésbeli szakadék húzódik. Ez a hiányosság megnehezíti az új munkavállalók dolgát a munkakeresésben, majd pedig abban, hogy megállják a helyüket a munkahelyen. A gyors tanulás képessége nélkül nem tudnak hatékony és eredményes munkaerővé válni. A projektünk célja, hogy felhívja a felsőoktatási intézmények és dolgozóik figyelmét a probléma fontosságára.

Szeretnénk áthidalni ezt a képzésbeli szakadékot azáltal, hogy a Tanulási Készségek Szűrővel felmérjük, milyen tanulási készségekkel rendelkeznek a felsőoktatásba lépő diákok, majd pedig a Tanulási Készségfejlesztés különböző, tanrendjükbe beépített moduljaival megtanítjuk a hiányzó készségeket. Ez az innovatív stratégia segíteni fog nekik tanulmányaik elvégzésében, a diploma utáni munkakeresésében és a hatékony munkavégzésben.  Következésképpen, a munkavállalók olyanokat fognak alkalmazni, akik a Tanulási Készségfejlesztést oktató egyetemeken végeztek. Ez a folyamat ahhoz vezet majd, hogy bizonyos felsőoktatási intézmények versenyképesebbé válnak. Az olyan képzett diákok alkalmazása pedig, akik már fel vannak szerelve a szükséges tanulási készségekkel, elősegíti a vállalatok versenyképességének növekedését.

Eredményképpen reméljük, hogy minél több egyetem alkalmazza majd a LELLE (LEt’s Learn how to LEarn- Tanuljunk meg tanulni) csomagot, szűri meg az intézményeikbe belépő diákokat és tanegységeik részeként képzi őket a hiányzó készségekből. A diplomások, akik kilépnek ezekből az intézményekből így sikeresek lesznek a munkaerő piacon. A hosszú-távú célunk az, hogy lássuk a többi, sikeres munkavállaláshoz elengedhetetlen finom készség, mint például a Pozitív hozzáállás/Motiváció és a Hűség képzésének egyetemi oktatásba való beépítését.   

  • 1
  • 2015-04-01 00:00:00
  • Erasmus+, oktatás, fiatalok, készségek, tanulási készségek

Hírarchívum

Cimkék