Tanuljunk meg tanulni - újratöltve

A tanulási képességek oktatása jelenleg nem része a tantervnek, ezért a tanulóknak maguknak kell elsajátítaniuk ezeket, ha meg akarják állni a helyüket a felsőoktatásban vagy az első munkahelyükön. Ezért a LELLE2 projekt célja a középiskolai tanulók tanulási készségének fejlesztése a rendes tanórák menetébe illesztett, az oktatott tantárgyakba épített módszer segítségével.

Újabb pályázatot adtunk be az Európa Unió Erasmus+ programjára „Let's Learn How to Learn! – Learning skills development for secondary school students (LELLE2)” címmel. A pályázat nemzetközi konzorciumi partnerség keretében fog megvalósulni, észt, magyar, román, és szlovák partnerek együttműködésében, amelyek között egyetem, gimnáziumok, és oktatásfejlesztési intézetek találhatók.

A munkahelyi sikeresség puha tanulási készségeket igényel, azonban az iskolai diákok nagy része nem rendelkezik ezekkel. Ezért problémákkal szembesülnek a tényszerű ismeretek elsajátításában már a középiskolai évek során, de a felsőfokú tanulmányok alatt is, vagy, ha a középiskola után a munkaerőpiacon kívánnak elhelyezkedni. A tanulási képességek oktatása jelenleg nem része a tantervnek, ezért a tanulóknak maguknak kell elsajátítaniuk ezeket, ha meg akarják állni a helyüket a felsőoktatásban vagy az első munkahelyükön. Ezért a LELLE2 projekt célja a középiskolai tanulók tanulási készségének fejlesztése a rendes tanórák menetébe illesztett, az oktatott tantárgyakba épített módszer segítségével. A kezdeményezés az egyetemi hallgatók készségfejlesztésére megvalósított LELLE projektünk adaptív középiskolai alkalmazása.

Pályázati döntés 2018. augusztus elején várható.

  • 2
  • 2018-03-26 08:03:36
  • LELLE2, tanulás, oktatás, középiskola, tanulási készség

Hírarchívum

Cimkék